Thursday, October 15, 2009

Blog Action Day...


Astazi este ziua Internationala "Blog Action Day", o activitate umanitara ...

Schimbarea climei este un lucru cert,conform studiilor efectuate de a lungul anilor...

Cresterea temperaturilor, a nivelelor oceanelor, inmultirea caniculelor si topirea accelerata a calotei polare sunt principalele schimbari climatice identificate de Grupul interguvernamental de experti pentru evolutia climei (GIEC)...
Schimbarile climatice sunt un lucru cert si cresterea temperaturilor din ultimii o suta de ani este provocata cu o certitudine de 90% de emisiile de gaze cu efect de sera.
Incalzirea va fi mai accentuata pe continentele situate pe latitudini mai inalte.
Din cauza schimbărilor de climă, miliarde de oameni se vor confrunta cu lipsa apei şi a mâncării, cu inundaţii sau secetă devastatoare.
Un nou raport din partea WWF(World Wide Fund for Nature) arata ca schimbarea climei se intampla mai repede decat anticipasera oamenii de stiinta initial. Raportul arata ca trebuie sa actionam la scara globala pentru a preveni efectele climatice devastatoare ca de exemplu furtuni mult mai dese si mai puternice, inundatii, secete, recolte pierdute, prabusirea sistemelor ecologice pe mare si pe uscat si cresterea nivelului marilor.
Procesul de încălzire globală se va accelera într-un ritm mai rapid şi va provoca mai multe catastrofe de mediu decât se anticipa anterior...
(Informatii preluate de pe net)

Postul face parte din actiunea initiata de Blog ACtion Day

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Click to Mix and Solve