Friday, May 7, 2010

TVA nu Salarii DA...PENIBIL

Am primit pe mail urmatoarea stire ce m a enervat la culme...


"Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) o suportam in fiecare zi, fie ca mergem sa cumparam un pachet de tigari, mancare sau alte produse nealimentare, aceasta taxa reprezentand un impozit indirect care este incorporat in pretul final al produselor si este suportat de consumatorul final.

Cota TVA de 19% din Romania este, totusi, una dintre cele mai reduse la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, cote mai reduse fiind intalnite in Spania (16%), Cipru (15%), Luxembourg (15%) sau Marea Britanie (17,5%), scrie Wall-Street.ro.

In sens opus, cea mai ridicata cota stabilia pentru TVA in unele state din Uniunea Europeana este de 25%, fiind platita de consumatorii din Danemarca, Ungaria si Suedia.

Majoritatea statelor practica o cota de TVA de 20%, 21% sau 22%, iar statele cu TVA de 19% sunt Germania, Olanda, Romania si Slovacia
."


Bun ,vorbiti de TVA cat este in alte tari ,dar de nivelul de salarizare de ce nu vorbiti? e o mica mare diferenta intre aceste state,niciunu nu are un salariu minim pe economie cat sa mori de foame in propria tara...Mai primii o stire cum ca Basescu a afirmat ca nu mareste TVA insa scade salariile,de parca asta ar fi iar o solutie salvatoare pentru noi toti...
Imi vin dracii cand vad cata mizerie e in tara asta,cata prostie e pe capul unora si noi nu facem nimic,stam cu mainile in san ca doar doar s or gandi si la noi "dragii nostri conducatori"...DAAAAAA LA PASTELE CAILOR vor face ceva pentru noi,am vazut cat de mult le pasa ...La mizeria de este aici nici dracu nu ne mai despute!!!Citesc comentarii cum ca preturile ar fi cam aceleasi ca in restul Europei...Poi bine ok or fi asa insa aia nu au salariile de le avem noi ,si cosul lor zilnic de consum il depaseste cu mult pe al nostru...La ce anume avem noi reducere?la hoteluri? Mi se rupe ca nu ma hranesc cu hotel ci cu alimente...Nu ti mai permiti in tara noastra nici macar fructe sa ti cumperi la cat de scumpe sunt,ce sa iei mai intai sa pui pe masa copiilor? cu ce i imbraci?cu alocatia simbolica de nici macar o hainuta nu ti ajunge sa i iei...Sa ma scuteasca toti cu astfel de comparatii ca stiu si eu cum e in alte tari si daca ceilalti isi permit multe asta e din cauza nu ca e tva ul nush cat ci pentru ca AU SALARII MARI NU CA AMARATII DE NOI!!!Daca am avea salariile mari am zice da domne fa tva ul 25% ca nu i bai dar in conditiile in care ma uit la ai mei ,ma uit la mine,ma uit la toti din jurul meu ca abia o mai duc de pe o zi pe alta ma apuca nervii cu TVA ul masii !!!
Unde esti tu Tepes doamne sa i tragi pe guvernanti in teapa in frunte cu aia de cica ne conduc asa de bine...

2 comments:

  1. Tu calmeaza-te ca asa nu rezolvi nimic. :| De fapt noi nu prea avem ce face individual. Suntem prea mici. As vrea sa aud ce mai spun acum fanii lui Baselu...aia de l-au votat.

    ReplyDelete
  2. poate ca suntem mici dar ceva ar trebui sa facem pentru a ne fi bine...
    Si da,cei care l au votat pe Bas(in)escu cred ca si dau pumni in cap ca au ales un c*c*t ce si bate joc de noi toti,ne uraste asa cum zicea Mircea Badea in emisiuunea lui " in gura presei"...

    ReplyDelete

Click to Mix and Solve